Supera SC®
Fungisit
Supera SC®
Fungisit
Dosya İndirme ve Bağlantılar
Etiket | |
---|---|
Güvenlik Bilgi Formu |
Detaylar
Genel bilgiler
Ad | Supera SC® |
---|---|
Formülasyon | SC (Süspansiyon Konsantre) |
Bağ mildiyösü
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
100 ml / 100 L su | 1.uygulama: 25 – 30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır. 2. Ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir. | - | 7 |
Mildiyö (Phytophthora infestans)
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
150 ml / 100 L su | Çevrede domates yapraklarında 3 – 5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır. | - | 3 |
Elma karalekesi
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
250 ml / 100 L su | 1.Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (Dal sıracası bulunan yerlerde ise 3 – 5 gün önce yapılır). 2. Uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde), 3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları %70 – 80 dökülünce, 4. ve diğer uygulamalar: Ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda bitki koruma ürününün etki süreleri dikkate alınarak uygulanmalıdır. | - | 14 |
Yaprakdelen (Çil)
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
500 ml / 100 L su Dormant dönem - 250 ml / 100 L su Normal dönem | 1.Uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. Uygulama: İlkabaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), 3. Uygulama: Meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır. | - | 7 |
Şeftali yaprak kıvırcıklığı
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
300 ml / 100 L su | Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır. | - | 7 |
Turunçgillerde kahverengi leke (Alternaria citri)
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
150 ml / 100 L su | Uygulamalara, sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5 – 10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15 – 20 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir. Uygulamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir. | - | 7 |
Genel
Genel bilgiler
Ad | Supera SC® |
---|---|
Formülasyon | SC (Süspansiyon Konsantre) |
Mahsul ve Hastalık/Zararlı Detayları
Bağ
Back
Bağ - Bağ mildiyösü
Önerilen kullanım dozu |
100 ml / 100 L su |
Uygulama zamanı |
1.uygulama: 25 – 30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır. 2. Ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
7 |
Domates
Back
Domates - Mildiyö (Phytophthora infestans)
Önerilen kullanım dozu |
150 ml / 100 L su |
Uygulama zamanı |
Çevrede domates yapraklarında 3 – 5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
3 |
Elma
Back
Elma - Elma karalekesi
Önerilen kullanım dozu |
250 ml / 100 L su |
Uygulama zamanı |
1.Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (Dal sıracası bulunan yerlerde ise 3 – 5 gün önce yapılır). 2. Uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde), 3. Uygulama: Çiçek taç yaprakları %70 – 80 dökülünce, 4. ve diğer uygulamalar: Ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda bitki koruma ürününün etki süreleri dikkate alınarak uygulanmalıdır. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
14 |
Kayısı
Back
Kayısı - Yaprakdelen (Çil)
Önerilen kullanım dozu |
500 ml / 100 L su Dormant dönem - 250 ml / 100 L su Normal dönem |
Uygulama zamanı |
1.Uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. Uygulama: İlkabaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), 3. Uygulama: Meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
7 |
Şeftali
Back
Şeftali - Şeftali yaprak kıvırcıklığı
Önerilen kullanım dozu |
300 ml / 100 L su |
Uygulama zamanı |
Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
7 |
Turunçgiller
Back
Turunçgiller - Turunçgillerde kahverengi leke (Alternaria citri)
Önerilen kullanım dozu |
150 ml / 100 L su |
Uygulama zamanı |
Uygulamalara, sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5 – 10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15 – 20 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir. Uygulamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
7 |