Privest® SC
Fungisit
Privest® SC
Fungisit
Dosya İndirme ve Bağlantılar
Etiket | |
---|---|
Broşür | |
Güvenlik Bilgi Formu | |
Sanal Tur ile Privest SC faydalarını birebir görmeye ne dersiniz? Lütfen domates ve hıyar sanal turları görmek için ilgili alanlara tıklayın, başarının anahtarını almış tarlaları yakından görün! | north_east Hıyar tarlasından görüntülerle sanal tura göz atmak için lütfen tıklayın! |
north_east Domates tarlasından görüntülerle sanal tura göz atmak için lütfen tıklayın! |
Detaylar
Genel bilgiler
Ad | Privest® SC |
---|---|
Formülasyon | SC (Süspansiyon Konsantre) |
Aktif Madde | 300 g/l Fosforoz asit, 75 g/l Ametoctradin |
Bağ mildiyösü
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
400 ml / 100 L su | İlk uygulamaya sürgünler 25-30 cm'e ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10 gün aralıklarla yapılmalıdır. | - | 14 |
Toprak Kökenli Patojenler ve Kök Çürüklüğü (Fusarium spp., Pythium spp., Phythophthora spp.)
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
(sera) 400 ml / da | İlaçlamaya fidelerin dikiminden hemen sonra ikinci ilaçlama ise ilk ilaçlamadan 15 gün sonra; damla sulama ile yapılır. | - | 1 |
Mildiyö (Phytophthora infestans)
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
(sera) 320 ml / 100 L su - (tarla) 320 ml / da | İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir. | - | 1 |
Toprak Kökenli Patojenler ve Kök Çürüklüğü (Fusarium spp., Pythium spp., Phythophthora spp.)
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
(sera) 400 ml / da | İlaçlamaya fidelerin dikiminden hemen sonra ikinci ilaçlama ise ilk ilaçlamadan 15 gün sonra; damla sulama ile yapılır. | - | 1 |
Kabakgillerde mildiyö
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
(sera) 320 ml / 100 L su | İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. | - | 1 |
Ispanak mildiyösü
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
320 ml/da | İlaçlamaya hastalık koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. 2. ve 3. ilaçlama ilacın etki süresi dikkate alınarak 10 gün aralıklarda yapılmalıdır. Aynı üretim sezonu içerisinde Privest® SC ile maksimum 2 uygulama yapınız. | - | 7 |
Kabakgillerde mildiyö
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
(sera) 320 ml / 100 L su | İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. | - | 1 |
Kabakgillerde mildiyö
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
(sera) 320 ml / da | İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. | - | 7 |
Marul mildiyösü
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
320 ml/da | Tarla devresinde hastalığın çevrede görülmesi ile uygulamaya başlanmalı ve birer hafta aralarla hasattan en az bir hafta öncesine kadar devam edilmelidir. | - | 7 |
Mildiyö (Phytophthora infestans)
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
320 ml / da | Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlama tekrarlanır. | - | 7 |
Soğan mildiyösü
Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
---|---|---|---|
320 ml / da | Günlük ortalama sıcaklığın 16°C'ye ulaşması ve orantılı nemin %80'i bulması ile mücadeleye başlanması gerekirse de çevrede ilk hastalık belirtilerinin saptanması ile ilaçlamalara başlanabilir. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir. | - | 7 |
Genel
Genel bilgiler
Ad | Privest® SC |
---|---|
Formülasyon | SC (Süspansiyon Konsantre) |
Aktif Madde | 300 g/l Fosforoz asit, 75 g/l Ametoctradin |
Mahsul ve Hastalık/Zararlı Detayları
Bağ
Back
Bağ - Bağ mildiyösü
Önerilen kullanım dozu |
400 ml / 100 L su |
Uygulama zamanı |
İlk uygulamaya sürgünler 25-30 cm'e ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10 gün aralıklarla yapılmalıdır. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
14 |
Biber
Back
Biber - Toprak Kökenli Patojenler ve Kök Çürüklüğü (Fusarium spp., Pythium spp., Phythophthora spp.)
Önerilen kullanım dozu |
(sera) 400 ml / da |
Uygulama zamanı |
İlaçlamaya fidelerin dikiminden hemen sonra ikinci ilaçlama ise ilk ilaçlamadan 15 gün sonra; damla sulama ile yapılır. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
1 |
Domates
Back
Domates - Mildiyö (Phytophthora infestans)
Önerilen kullanım dozu |
(sera) 320 ml / 100 L su - (tarla) 320 ml / da |
Uygulama zamanı |
İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
1 |
Domates - Toprak Kökenli Patojenler ve Kök Çürüklüğü (Fusarium spp., Pythium spp., Phythophthora spp.)
Önerilen kullanım dozu |
(sera) 400 ml / da |
Uygulama zamanı |
İlaçlamaya fidelerin dikiminden hemen sonra ikinci ilaçlama ise ilk ilaçlamadan 15 gün sonra; damla sulama ile yapılır. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
1 |
Hıyar
Back
Hıyar - Kabakgillerde mildiyö
Önerilen kullanım dozu |
(sera) 320 ml / 100 L su |
Uygulama zamanı |
İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
1 |
Ispanak
Back
Ispanak - Ispanak mildiyösü
Önerilen kullanım dozu |
320 ml/da |
Uygulama zamanı |
İlaçlamaya hastalık koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. 2. ve 3. ilaçlama ilacın etki süresi dikkate alınarak 10 gün aralıklarda yapılmalıdır. Aynı üretim sezonu içerisinde Privest® SC ile maksimum 2 uygulama yapınız. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
7 |
Kabak
Back
Kabak - Kabakgillerde mildiyö
Önerilen kullanım dozu |
(sera) 320 ml / 100 L su |
Uygulama zamanı |
İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
1 |
Kavun
Back
Kavun - Kabakgillerde mildiyö
Önerilen kullanım dozu |
(sera) 320 ml / da |
Uygulama zamanı |
İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
7 |
Marul
Back
Marul - Marul mildiyösü
Önerilen kullanım dozu |
320 ml/da |
Uygulama zamanı |
Tarla devresinde hastalığın çevrede görülmesi ile uygulamaya başlanmalı ve birer hafta aralarla hasattan en az bir hafta öncesine kadar devam edilmelidir. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
7 |
Patates
Back
Patates - Mildiyö (Phytophthora infestans)
Önerilen kullanım dozu |
320 ml / da |
Uygulama zamanı |
Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlama tekrarlanır. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
7 |
Soğan
Back
Soğan - Soğan mildiyösü
Önerilen kullanım dozu |
320 ml / da |
Uygulama zamanı |
Günlük ortalama sıcaklığın 16°C'ye ulaşması ve orantılı nemin %80'i bulması ile mücadeleye başlanması gerekirse de çevrede ilk hastalık belirtilerinin saptanması ile ilaçlamalara başlanabilir. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir. |
Uygulama sayısı |
- |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) |
7 |